Inred ditt kök på rätt sätt

I Sverige är det trendigt med parkettgolv. Många faller även för de snygga plankgolven som finns i olika träslag. Det finns dock inget som slår klinkers och kakel när det kommer till enkelhet, renlighet och livslängd. Detta gäller speciellt i rum med mycket naturlig trafik och risk för spill, köket.

Det finns ett uttryck som säger att köket är hemmets hjärta och det kan mycket väl stämma. Vi äter våra gemensamma middagar där, lagar maten och många hjälper även sina barn med läxorna vid köksbordet. Det finns flera anledningar till att vi använder kakel och klinkers till just detta rum. Först och främst så har vi matlagningen, en aktivitet där vi använder oss av värme för att hetta upp och tillaga maten. Dessutom så har vi ofta blöta eller fuktiga livsmedel på köksbordet, för att inte säga den blöta disken som får stå och torka. Golvet har med andra ord många krav. Det ska kunna klara av fukt, vara brandsäkert, klara av mycket belastning och dessutom bör det vara enkelt att städa upp på efteråt. Klinkers är ett av få material som faktiskt klarar av allt detta, och ger en riktigt snygg yta. Besök sidor som Stonefactory för att hitta snygga klinkers och kakel till köket eller andra rum.

Ett snyggt sätt att inreda köket

Keramik är inte bara bra för golvet, det fungerar även utmärkt till väggarna. Fördelarna med just kakel är att det är billigt och dessutom håller länge. Även klinkers håller väldigt länge eftersom de inte behöver underhållas på samma sätt som parkett eller träplankor. Du kan även använda dig av kakel i badrum och hall, något som idag är mycket populärt. På Aftonbladets stora golvguide hittar du kakel bland en mängd olika material. Den enda nackdel de kunde hitta var att det blir lite kallare utan golvvärme och att det är lite hårt. Läs artikeln själv och få lite inspiration.