New England

New England-inredningsstil

Inredningsstilen New England hämtar, vilket ges av namnet, inspiration från den amerikanska östkusten och området New England som är beläget nordöst om New York. New England är den gemensamma beteckningen på staterna Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire samt Maine.

Samtliga av dessa stater, Vermont undantaget, ligger vid kusten, vilket också präglar stilen i hög utsträckning med mycket marina och nautiska inslag. Området New England var ett av de första områden, i det som idag är USA, som besattes av britterna under 1600- och 1700-talet, varpå stilen också har en viss kolonial prägel.

Här i Sverige har vi kommit att utforma något av vår egna New England-stil, dock finns fortfarande många av de klassiska stildragen kvar som vita och ljusa väggar samt mörkbruna och vita möbler med nautisk, marina samt koloniala inslag.

Vad gäller möbler och dylikt så är rottingmöbler, inredning i rostfritt stål, mässingsdetaljer, jordglober, nautiska klockor och instrument samt kuddar och liknande med amerikanska flaggan utmärkande.

På senare tid har det även blivit allt vanligare att hus byggs i New England-stil och då framför allt om de ligger nära havet. Hus i New England-stil är ofta vita, men kanske ha annan färg som mörkare brun eller svart. Fönstren är oftast inte allt för stora och är försedda med trälister. Verandor och liknande har ofta staket i klassisk stil med kryss, inte helt olikt de hus som man ofta kan se i New Hampshire. Inomhus är det vita och ljusa tapeter som gäller samt trägolv.