Olika typer av design

Innovativ design finns som bekant inom många områden nuförtiden, som exempelvis inom möbler och inredning, kläder, teknik, keramik och stenar med mera.

Innovativt designade möbler finns det gott om, alltifrån designade stolar och bord till designade soffor och fåtöljer. Även andra inredningsattiraljer som lampor, gardiner, mattor kan också vara fantasifullt och innovativt designade.

Vad gäller innovativ design så är troligtvis kläder och mode det första man tänker på. Inom mode finns det som alla vet i princip hur mycket olika designkläder som helst och det i alla möjliga och omöjliga former. Det är bara att titta på en catwalk på en modevisning så fullkomligt kryllar det av olika former av innovativ design.

Även inom keramik går det att hitta innovativ design av olika slag och det i form av designade vaser, tallrikar, muggar och liknande. Framför allt kanske man hittar innovativt designade keramikföremål i form av skulpturer och andra konstföremål i keramik.

Förutom keramikföremål så kan faktiskt även stenar vara innovativt designade. Stenar som är designade finns i både små och stora storlekar och kan se ut på en mängd olika sätt. Designade stenar av olika slag kan bland annat användas som prydnad antigen ute eller inne eller som smycken.